søndag 21. oktober 2012

Tretopphytte

Idag var dagen kommet, dagen vi hadde ventet på i 5 måneder. I begynnelsen av mai bestilte Rebecca bursdagsgave til gæmlisen sin, 30 års dagen skulle feires i toppen av et tre, 8 meter fra bakkenivå. Hyttene, bestående av 3 i antall per skrivende stund, er svært populære. "Grantrehytten", som vi skulle overnatte i, kategoriseres som den mest eksklusive av de tre. Alle er lokalisert i flotte omgivelser, men hyttene har varierende luksuriøse tjenester å bjude på. Hyttene finner du i Ringsaker. Veibeskrivelse vil bli gitt ved bestilling av en av hyttene. Praktiske opplysninger til oppholdet kan du lese på hjemmesiden til tretopphyttene.

Fulle av iver kjørte vi opp til "Grantrehytten", veibeskrivelsen ble sendt til oss på sms fra eieren. Filmen "Deliverance" slo oss på ingen måte der vi naivt og blåøyd kjørte lenger og lenger inn i skauen. Heldigvis gikk det bra, og 2 timer fra Oslo befant vi oss plutselig ute i villmarken, oppe i den lille snakkisen i norsk hyttemiljø.

 
Første kvelden regnet det, men det var deilig å sitte ute på reinsdyrskinnene under tak å se på alle småfuglene og ekornene løpe rundt og knaske i seg solsikkefrø. Senere på kvelden laget vi oss mat på gasskomfyren, fyret i peisen og fikk det vi kan kalle; "en indre ro".




Med knitring fra peisen, la vi oss tidlig. Vi hadde dessverre ikke sett noe storfugl, orrfugl, elg, bjørn eller ulv på kvelden. Ryktene sier at alle disse dyrene har vært observert utenfor hytten, den ene oftere enn den andre, men denne kvelden glimret de altså med sitt fravær. Derfor satte vi alarmen til 6 dagen etter og satset på litt mer action da.

Før alarmen gikk av, våknet vi halvannen time før dagslys, kvikke som to fuglehunder. Nå var det bare å vente på solen skulle titte inn over myren. Fra soverommet kunne vi se ekornet være først ute for litt frokost rett utenfor vinduet.


 


Hele morgenkvisten satt vi ute og varmet oss med kakao, spiste ost og kjeks, begge med et stor glis om munnen. Småfuglene og ekornene satt rundt oss på alle kanter, og da solen satte myren i "fyr", kom 7 orrhaner og 2 orrhøner kaklende inn på myren for å spille. Det var en fantastisk opplevelse.





Bjørnen, ulven og elgen beæret oss dessverre ikke med sitt nærvær. Vi hørte elgen lenger oppi åsen, men det ble med det, allikevel, en utrolig opplevelse, mer enn vi kunne håpet på.






Etter lunsj pakket vi bilen og kjørte tilbake til Oslo. Vi var meget fornøyde med døgnet i tretopphytten og vi kommer definitivt til å booke ny tur, denne gangen til våren.

Vi kan bare anbefale dette på det varmeste. Alle årstider har sine høydare.

Her kan du se filmen fra oppholdet ved å trykke her.

Dette kan du lese mer om på nettsiden til eierne av tretopphyttene. www.tretopphytter.no.




2 kommentarer:

  1. Veldig gøy å lese om oppholdet i granhytta. Vi skal dit i november, og gleder meg veldig :-)
    Det eneste jeg gruer litt for er ekornene som kommer så tett på.....

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Elin:)
      Det er bare å glede seg, ekornene er ingenting å være redd for. De er veldig snille:) Kos dere masse:) Vi skal tilbake i mai:)

      Slett