tirsdag 11. september 2012

Barcelona 2012

For henholdsvis 5 og 6 gang på under ett år, pakket vi koffert og pass. Denne gangen skulle vi til byen til Rebecca. Byen hun forelsket seg i for mange år siden, Barcelona. Hun hadde vært der 7 ganger tidligere og kjenner byen godt. Jeg følte meg som en real charterturist med egen, personlig guide der vi suste i vei.

Barcelona er en by som kan tilby alt, uansett hvilken type ferie du er ute etter. Det er en sprudlende uteliv, slående fin arkitektur, yrer av butikker og du kan spise nydelig mat på hvert eneste hjørne (anbefaler restuarant Thai Garden, autentisk thai mat som kan spises på lave bord til en rimelig penge). Det er mange sandstreder som strekker seg langt bortover Barcelonakysten. Alt fra nudiststrender (jeeeij), "partystrender" til å kunne sette seg 30 min på tog til mer private rolige strender. Her kan Stiges absolutt anbefales.

På forhånd hadde vi leid oss inn på luksusleilighet. Siden vi har hatt så stor suksess med dette de siste gangene vi har reist, tenkte vi at dette måtte være veien å gå denne gangen også. Etter en liten mellomlanding i München, og biltur med en eksentrisk taxisjåfør, stod vi utenfor leiligheten i det klokken rundet nytt døgn. Barcelona hadde akkurat tapt Supercupen mot erkerival Real Madrid. Vi hadde lærte noen spanske gloser av sjåføren, men vi var vel fremme. Og leiligheten var nydelig. Leiligheten lå i Villa Olympica, 5 minutt gange fra stranden (www.barcelonappartments.com).

Etter en god natt søvn, våknet vi til en grå dag. Det regnet, strandliv var uaktuelt, idag skulle vi oppleve kultur og arkitektur. Men først tok vi oss en tur innom Imax mens det regnet som verst. Vi skulle se Dinosaurs Alive. Vi gledet oss stort. Med 70 talls briller satt vi og kavet i luften foran oss da trailerne rullet over skjermen. Forhistoriske sjødyr svømte og hoppet  rundt omkring i "rommet", forventningene var skyhøye til dokumentaren vi skulle se. Men for en skuff!! Det var tre dårlig koordinerte dinosaure som valset rundt i 3 minutter, resten av tiden var fylt med arkeologi og snakk...på spansk. Value for money, nope! No lo entiendo.


Når vi endelig fikk se dagslys igjen. Satte vi oss på en koselig café. Spiste vin og drakk spansk mat før vi tuslet de trange gatene i Barcelona. Vi brukte hele ettermiddagen og kvelden på å gå rundt å se på arkitektur og hva byen hadde å by på. Jeg kunne allerede etter første kvelden se hvorfor Rebecca liker byen så godt. Og byen ble bare bedre etter ei mugge sangaria. Ord kan ikke beskrive Barcelona, byen må oppleves. En deilig kveld, vel vitende at hjemme er det høst, mens her henger sommeren fremdeles godt igjen.

Barri Gotic

Barri Gotic

Mercat de Sant Josep de la Boqueria

                                             Hva man kan støte på

 

På dag nummer to, skinte solen. Temperaturen la seg stabilt på over 30. Det var bare å dra på seg bikini og annet badetøy. Vi skulle på stranden, familiestranden sådan.

Stranden i Villa Olympic

Etter å ha ligget å sleika sol og dyppet stortåa hele dagen, tok vi turen opp i byen. Vi skulle spise ute. Det var en fin kveld, noe vi er nødt til å si oss fornøyde med. I taxien på vei bort, satt senioritta Becca i fremsete, på en viss tid der snudde hun seg i en rask bevegelse,  så fort at hestehalen hennes pisket sjåføren over øynene. Med påfølgende svingjusteringer begynte alle sammen og le. Alt var i skjønneste orden.

Dag tre brukte vi på bussen. Jepp. Turistbuss. Fantastisk fin måte og se byen på. Vi kunne hoppe av hvor som helst og bli med neste buss når det var ønskelig. Med strålende sol og vind i håret, tatt rett ut fra en romantisk film, suste vi gjennom Barcelonas gater i stor turiststil. Vi knipset av motiver og fniste hver gang en hatt flagret forbi  fra en uoppmerksom medturist.

                                Casa Batllo

                                Fontene montjuic

                                La sagrada de familia

                                Park Guelle

På kvelden laget vi oss en fantastisk middag "hjemme". Det er masse matmarked (den støtste er vel
Mercat de Sant Josep de la Boqueria), det er bare å fråtse i råvarer. En av de største årsakene til at vi har begynt å leie oss inn i leiligheter. Her kan vi teste maten inne som ute.

Dag 4, avreise dag. Siden vi skulle reise hjem til Norge på kvelden, og vi hadde sett mye av byen og hva den hadde å by på, fristet stranden den siste tiden vi hadde til rådighet. Vår aller siste sommerdag i år. And it was gooood :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar