onsdag 4. april 2012

Urban vs Harry

La oss se på ordenes betydning;

Urban: Brukes om alt som er i eller har med by å gjøre.















Harry: En ikke-urban kultur.















Overgangen var stor for oss begge da vi bestemte oss for å flytte sammen. Den urbane Kristiansand jenta med lattén i handen, venninner og caféliv var rimelig klar på asfalt og høye bygninger var flott og fint. Se solnedgangen speile seg i Radisson hotellet var bare helt fantastisk vakkert. For den enkle Toten gutten var dette helt absurd. Kaffen skulle serveres med mest mulig grums rett fra bålet. Og eneste solnedgangen verdt å se var solnedgangen blant fjelltopper og hav, med min beste venn i handen, fluestangen min. Her måtte det kultiveres, og det fort.

Siden den urbane jenta hadde vokst opp blant sørlandets skjærgårder, og til totningens store glede, savnet utelivet, og da uteliv som naturen, var saken grei. Da dette kom for en dag, var vi, men særlig jeg, ekstatisk. Hun hadde, som hun selv fremla det så fint, bare gått seg litt vill blant høyblokker og restauranter de siste 15 årene. Men tankene hadde altså sakte men sikkert vandret over til litt "sunnere" verdier. Hun var altså klar for å utvide garderoben med Bergans og annet turutstyr.

I et snev av naturrus, satte vi oss ned og skrev ei liste over steder vi hadde lyst til å besøke/bestige. Da blogging om uteliv/byliv og diverse urbaniteter ikke er et bloggverdig tema for oss, valgte vi heller en "mot toppen" tilnærming, rett og slett noe vi kan se tilbake på og være stolte av. Og på veien da gi egenerfarte opplysninger og opplevelser som kan være til interesse hos andre som er on going wildwalkers.

Her er noen av de fryktelig mange steder vi vil besøke:

Vøringsfossen, Hordaland
Mardalsfossen, Møre og Romsdal
Rallarvegen, Sogn og Fjordane
Snøhetta, Oppland
Geiranger, Møre og Romsdal
Trolltunga, Hordaland
Trollstigen, Møre og Romsdal
Romsdalshornet, Møre og Romsdal
Preikestolen, Rogaland
Besseggen, Oppland
Kjerag, Rogaland
Galdhøpiggen, Oppland
Glittertinden, Oppland
Polar sirkelen Saltfjellet, Nordland
Gaustadtoppen, Telemark

og mange mange fler, både inn og utland. Det skal også sies at vi i ren selverkjennelse har satt opp et målrettet treningsprogram, og med det, nå alle målene med helsen i behold. Vi skal ha såpass overskudd så vi kan nyte turene, det er jo det som er selve målet "mot toppen". Det er noe vi skal ha glede av og være stolte av. Personlige utfordninger. Både med oss selv, men også som et kjærestepar. Vi skal gjøre det sammen, vi skal til toppen sammen.

2 kommentarer:

  1. Mange flotte turer i vente ser jeg. Kjempekjekt å følge dere her på bloggen. Selv anbefaler jeg en liten korttur i min kommune, Fræna, Trollkirka, Andrè har sikkert vært der. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heia, jeg har faktisk aldri vært i Trollkirka. Har trekt ned mot svanvika og nåsvassdraget jeg vet du. Fisketurer. Men sett bilder fra trollkirka, så dit skal vi!

      Flere tips tas gjerne imot. Listen over turer blir bare lengre og lengre og vi skal besøke dem alle!

      Slett