fredag 9. august 2013

Marmorslottet

Veien til Marmorslottet bød på større utfordringer enn selve turen til attraksjonen. Det er nemlig flere veier som leder dit, en asfaltert én og en grus én. Grusveien var sprita opp med humper (vi kjørte over ei bro som ledet inn på en grusvei). I ren James Bond stil, var vi ferdig rista ved ankomst.

Det kommer jo også selvfølgelig an på hvor du kommer fra. Vi kom fra Saltfjellet (nordfra), mens kommer du sørraforr (Mo i Rana feks) er utgangspunktet naturligvis annerledes. Vi hekter med en link som kan gi deg noen beskrivelser, se nederst på siden. Uansett hvilken vei du havner på, er parkeringen ved Fisktjønna et godt utgangspunkt. Og selv om Rebecca var fast bestemt på at vi hadde kjørt oss bort, var utsikten fra veien magisk. Det var som om vi var fanga i et maleri med Svartisen veltende over hver en kant i horisonten.






På veien til Fisktjønna "gård" kan du også se innom andre attraksjoner. Svartisen (avstikker), underjordiske ganger (sidevei) osv.




Gåturen til selve Marmorslottet er lite krevende, stien var til tider gjørmete, og siste nedstigning til attraksjonen forholdsvis bratt. Utøv forsiktighet. Ellers tok turen gjennom skogen snaut 15-20 minutter.



Marmorslottet var et ekstremt spennende sted. Masse jettegryter og stein"utskjæringer" i alle former og fasonger. Det er helt utrolig hva naturen kan gjøre så lenge den får tid til å gjøre det. Den glassklare elven Glomåga er stri på våren, og kan være for stor til at man kan bevege seg ned mot bredden og derav ikke få muligheten til å se "marmorslottet" i all sin prakt. Men ut på sensommeren har man muligheten og turen er absolutt å anbefale skulle man befinne seg i nærheten.








Link til marmorslottet og annen info for Nordland turisme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar