onsdag 29. juli 2015

Vøringfossen

Tidlig morning våknet vi til strålende vær på Myklatun camping i Øvre Eidfjord. Vi spiste skolebrød rett fra ovnen...via Bunnpris da vel å merke. Det var fristende å prøve laksefiske i Bjoreio, men det ble med litt research, og teltkos....og skolebrød da - digg!

Hardangervidda nærmet seg med stormskritt. Vi skulle til Geilo og ligge der en dag å bygge opp overskuddet. På veien dit, stoppet vi ved Vøringsfossen. Riksvei 7 snor seg rundt omkring i fjellene med god stigning. Mellom tunell 2 og 3 kan man stoppe ved Storegjel, parkere bilen og gå inn til fossen. Det er litt over en kilometer å gå. Ta på deg gode sko, gå forsiktig, det kan være vått og glatt, men følelsen av 2 vannfall på tilsammen 182 meter buldrer mot deg, det lengste på 145 meter, vel det kan tenkes er en mektig og spennende følelse.



Hvis man ønsker å skue det hele fra oven, er det flere parkerings plasser, og flere utsikts poster fra forskjellige vinkler ned til fossen. Jeg må si det suste godt i magen der vi stod på kanten og kikket ned. Her må vi nesten si, vær forsiktig da. Flere kors langs stien vitnet om flere hendelser med dødelig utfall. Husk at vær og vind kan grave under til og de ytterste kantene kan gi etter. Da er det natt og farvel.




Ulykkene som hadde vært, satte allikevel ikke noen demper på inntrykkene. Solskinn skapte magiske lys og regnbuer i fossefallet. Et fantastisk mektig skue.




Trykk på linken for informasjon rundt fiske i Eidfjord området, trykk her.

Trykk på linken for informasjon om Myklatun camping, trykk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar